Katten! Dierenvrienden kunnen hier een kat of kitten kopen en een poes of kater aanbieden. Zoek ook in het asiel.
Home     Kat kitten zoeken     Nieuw baasje     Dekkaters     Catteries     Inloggen     Plaats advertentie     Plaats oproep     Contact     Links     Disclamer
De Blije doos actie

De blije doos actie

(dierenmarkt.info steunt deze actie via het plaatsen van deze oproep)

voor 1 kitten........."de blije doos"

blijedoos

Lieve lezers, ze gaan straks allemaal tegelijkertijd binnenkomen, de kruipers, de peuters, de baby's , allemaal moederloos, allemaal afhankelijk van onze goede zorg en onze moederliefde. Daar komt echter meer bij kijken dan een geborgen warme plek, er komt een hele waslijst aan te pas!

De kleine weesjes komen soms net geboren bij ons binnen, gewicht 60 gram, oogjes dicht, hulpeloos, schreiend om mamma…. Mamma die is verongelukt, vergiftigd, weggehaald of een te jonge mamma die niet weet wat ze met haar kroost aan moet. Soms zijn ze net als mensenbaby's echt ontroostbaar.... De liefde en warmte van echte mamma kunnen wij nooit vervangen, maar we doen echt heel hard ons best!

Deze kleine onschuldige wezentjes hebben heel veel nodig:
Lekkere warme kruik of warmtedeken met zachte knuffels, een tikkende wekker, konijnenkooi, KMR melk, zuigflesje, borsteltje, nutridrops als ze onderkomen zijn, kunstmatige colostrum, doekjes om te masseren, middeltjes tegen diarree, obstipatie, een maagsonde voor de verzwakte kittens, ontworming, venkelthee voor de krampjes, benebac voor de darmpjes, glucose, electrolyten en zalfjes voor de eerste weken.
Natuurlijk zorgen onze flessenmoeders voor het allergrootste werk nl. de verzorging! Om de paar uur, 24 uur lang, amai dat zijn echt onze helden, mag u gerust geloven! Onze kleine baby’s krijgen werkelijk de beste zorgen!

Elke kitten, vanaf heel klein tot de leeftijd van plaatsing, zal gemiddeld voor 200 euro aan verzorging kosten. Wat we trouwens met alle liefde doen, want elk lief diertje is bij ons onbetaalbaar!

We hebben zojuist 30 blikken KMR gekocht voor 732 euro. Een enorme aanslag op ons budget, maar verdorie, ze moeten toch het beste van het beste krijgen! Toch maken we ons dit jaar meer zorgen om onze financiën: dit jaar vervalt nl de steun de Provincie en ook de recessie voelen nu letterlijk aan den lijve. Het is dit jaar harder knokken, men is zuiniger met de centjes, maar wij kunnen helaas niet zuiniger worden, de zorg blijft elk jaar hetzelfde of wordt zelfs groter!

 

Helpt u mee, om al onze baby’s het jaar goed door te laten komen? Kijk op onze website wat u kunt doen!